Na oslavách SNP na Mariánskom vŕšku premietnu i Kapitána Dabača

23.08.2018 Prievidza

Prievidza 23. augusta (TASR) - Výročie Slovenského národného povstania (SNP) si Prievidžania a návštevníci mesta opäť po roku pripomenú i programom na Mariánskom vŕšku. Oslavy, na ktorých nebude chýbať i zapálenie vatry, budú 28. augusta, informovala Nina Pekárová z Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi.

"Stalo sa už tradíciou, že si v predvečer 29. augusta každoročne pripomíname výročie SNP. Okrem pietneho aktu kladenia vencov pri pomníku padlých na Námestí slobody chceme verejnosť aj tento rok pozvať na zapálenie vatry na Mariánskom vŕšku," uviedla Pekárová.

Na návštevníkov podľa nej čaká zaujímavý program. "Od 18.00 h to bude hudobno-tanečné pásmo Folklórneho súboru Vtáčnik, o 19.00 h zapálenie vatry, o 19.30 h si budú môcť vypočuť slovenské ľudové piesne v podaní skupiny Kollárovci a o 20.30 h si na veľkoplošnom plátne premietneme slovenský film s tematikou SNP Kapitán Dabač," priblížila s tým, že na podujatí na Mariánskom vŕšku nebudú chýbať ani stánky s občerstvením.

Podujatie Vatra SNP sa uskutoční v rámci osláv dvoch významných výročí mesta Prievidza, a to 905. výročia prvej písomnej zmienky o meste v listine Zoborského opátstva a 635. výročia udelenia mestských privilégií uhorskou kráľovnou Máriou.
 

Vyberte región